Är verkligen byggbranschen något för mig?

Under slutet av min mammaledighet såg jag en annons. Arbetet de beskrev i annonsen var ett arbete som jag ville ha och värdegrunden som nämndes var redan min. Det fanns egentligen bara en tanke att reda ut: Kunde jag arbeta inom byggbranschen?

Jag funderade på vad jag prioriterar i mitt arbetsliv och kom fram till följande:

  • Jag vill vara på en arbetsplats som rör på sig och är uppmärksam på förändring.
  • Jag vill vara stolt över bolaget som jag representerar. Nästan alla arbetsplatser har, i någon ände av linjen, en produkt eller tjänst som de säljer. Denna produkt eller tjänst vill jag vara stolt över.
  • Det ska vara kul att gå till jobbet. Det kan låta banalt, men för mig är det livsviktigt. Jag vill vara glad när jag går till jobbet och när jag kommer hem igen. Min tidigare chef Mirela uttryckte det såhär: ”Privatlivet ska ge energi till jobbet och jobbet ska ge energi till privatlivet.” Det skrev jag under på då, och det skriver jag under på nu.

Efter att ha jämfört mina prioriteringar med det som Tvåtumfyra stod för var jag helt säker på att jag kunde och dessutom ville arbeta inom byggbranschen.

Nu har det gått 10 månader sedan min första dag på Tvåtumfyra och jag trivs så bra. För det är enkelt att vara stolt över detta bolag eftersom det vi värdesätter och säljer är ett hantverk. Kontoret ligger i direkt anknytning till snickeriet och hantverksstoltheten blir något sätt både starten och avrundningen av varje arbetsdag. Tvåtumfyra rör dessutom på sig och utvecklas hela tiden med nya affärsidéer, såväl analogt som digitalt. Vår nyöppnade fönsteravdelning är bara ett av många exempel på detta. Vi har en VD som vet att motsatsen till utveckling är avveckling. På Tvåtumfyra vet vi också vad som är allra viktigast: Vårt välmående. Här får livet ta plats ihop med vår samlade kompetens och erfarenhet. Med alla dessa bitar på plats så blir det riktigt kul att gå till jobbet.

När jag i oktober kliver på min andra mammaledighet vet jag redan nu att det Tvåtumfyra jag då lämnar inte kommer vara samma Tvåtumfyra som jag sedan kommer tillbaka till. Det känns så himla bra!

Lisa Mäki, projektkoordinator på Tvåtumfyra juli 2019.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen