Hur blir vi en attraktiv arbetsgivare?

Att attrahera bra och kompetenta människor till ett företag i en bransch som går för högtryck är inte helt enkelt. Högkonjunkturen till trots har vi lyckats med konststycket att ha anställt fantastiska medarbetare under sommaren och hösten. Så, vad är det som gör att dessa personer väljer oss i det stora utbudet av bra och seriösa arbetsgivare? Vi är på inget sätt unika här på Tvåtumfyra. Vi har i princip samma villkor som våra branschkollegor och arbetstiderna kräver precis lika morgonpigga medarbetare som vilket annat byggföretag som helst.

Vad är det då som lockar?

  • Våra projekt och våra kunder.
    Vi har bra och seriösa kunder som äger flera av Göteborgs mest kända och uppskattade byggnadsverk. Det medför att en anställning hos oss gör att du får arbeta med byggnaderna och byggherrarna som gör Göteborg till Göteborg. Arbetet får ta tid för att resultatet skall bli bra. Varken vi eller våra kunder jagar in den sista kronan i profit på bekostnad av slutresultatet.

 

  • Vår människosyn.
    Så fort kandidaterna kommer till oss tar vi chansen att berätta om hur vi arbetar med våra medarbetare och om vår enkla men tydliga värdegrund. Redan där skapas ett förtroende som gör hela anställningsprocessen enklare. Som arbetsgivare är vi människor med fel och brister precis som våra anställda och det är inget vi skäms över. Här kan du känna dig trygg i att familjen får ta plats, att dina åsikter respekteras och att du bedöms utifrån din prestation.

 

  • Att vi har ett eget snickeri.
    Detta har vi skrivit om tidigare, men det tål att upprepas. Tillgången till snickeriet är ett bevis för vår passion för hantverket och vår grundmurade yrkesstolthet.

För att nå ut med detta budskap arbetar vi aktivt med flera olika sociala medier. I dessa kanaler pratar vi om våra projekt och kunder, vår människosyn och vårt snickeri. Så när kandidaten kommer hit för ett första samtal blir hen inte överraskad utan vi är det vi utger oss för att vara. När intresset är väckt gäller det att fånga in människan bakom CV:t för att se om vi kan finna varandra som blivande kollegor. För det handlar om en matchning där vi skall välja medarbetaren och medarbetaren skall välja oss som arbetsgivare. Svårare än så är det faktiskt inte, men det skall inte tas lättvindigt.

När vi har dessa medarbetare på plats skall alla vara kvar, trivas och utvecklas. Men det handlar om ledarskap och det får vi ta i ett senare inlägg.

Samuel Lindén VD på Tvåtumfyra november 2018

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen